Het leven zoals het is: Huaraz

¡Hola chicos y chicas!

Het is nu 7 uur ·s avonds en een drukte van jewelste, zoals elk uur van de dag eigenlijk. ·s Morgens hoor je hier of daar wel al een muzieksken spelen, gejank van de ontelbare straathonden en ander gedierte, een rammelend karreken dat passeert. En dan… komen de taxi·s eraan, om de second tuuuuteren ze wel eens en ja… de meesten zijn (hoewel ze bijna uit elkaar rammelem) getuned met allerhande lichtjes en toeterkes. Wanneer je ·s middags door de hoofdstraat loopt, komt hierbij (hier en daar) nog luide muziek van tiendakes (winkeltjes) die waarachtig prachtige cdtjes verkopen. ·s Avond heb je al dit + heel huaraz op straat. Naast al deze geluiden zijn er natuurlijk ook de steeds aanwezige doordringende geuren: van pas gebakken broodjes, van kippen die net geslacht zijn, van vuilniszakken die opengescheurd zijn door de honden, van allerhande straatvuil tout court. Zoals u ziet: een mooi allejaartje. :)

De Peruvianen staan erom bekend entrepreneurs te zijn. Iedereen verkoopt dus wel iets op straat of houdt een winkeltje open. De straten zijn dus vol winkeltjes en restaurantjes met elk hun eigen reclame. Zo heb je in 1 gebouw: een winkel, op het 2de verdiep een restaurant, ook nog een tandarts of kapper… noem maar op. Ik kan het moeilijk uitleggen maar het is echt een grappig zicht. Mss kan toon er eens een fotootje van nemen.

Niet te vergeten: de mensen dringen hier nooit aan om te kopen. Ze vragen het wel, but that·s it. Verder zijn ze suuupervriendelijk. Vooral op het platteland waar ze niet zoveel “gringo·s” zien. Velen willen met ons een babbeltje slaan maar spijtig genoeg gaat onze kennis van spaans nog niet vergenoeg om leuk mee te kunnen praten. Maar wat niet is kan nog komen! We zijn alvast heel intensief bezig met het studeren!

Voila dat was het zo wat!

Volgende keer het vervolg van ·het leven zoals het is·.

 

 

Reageer!