Quito

Hallo luitjes ;)

Het is hier blijkbaar aan mij om nog een stukje neer te schreven over onze verdere avonturen. Ik wil wel eerst nog iets kwijt over de grensrit. Dat was nu toch alweer ne keer iets typisch voor ons. Wij liepen daar zwaar bepakt (rugzak voor en achteraan) en alweer geen toerist te bespeuren. Je zou nu toch verwachten aan een grensovergang toeristen te zien. Op een bepaald moment rijdt er ons bus voorbij vol toeristen. Deze bus hadden de mensen ons ook aangeraden om te nemen. Echter, omdat we naar die mangroves waren geweest konden we die bus niet meer nemen en moesten we alles zelf zien te regelen… Met de collectivo naar het ene bureau, met de mototaxi naar een ander punt vandaar te voet, dan weer een moto-taxi. Jeetje mineetje. Dat was echt avontuur op zijn best. Mensen die bij u komen om te helpen, toch een beetje zenuwachtig voor de controle…

Enfin, het is ons toch goed gelukt en we zijn goed en wel aangekomen in Quito. Daar sliepen we de 1ste dag in “Grande Hotel”. Een familiehotel waar we door de mamá de casa ontzettend vriendelijk onthaald werden en genoten van een lekker ontbijt in het zonnetje met een mooi overzicht op de stad.

Omdat we van plan zijn om een langere tijd in Quito te blijven, huren we hier nu een kamer met gedeelde living, keuken, bibliotheek, tv-computerkamer, super groot terras. Echt een heel toffe plaats voor weinig geld. Je ontmoet hier mensen van over de hele wereld… Fijn, fijn. Toon kan hier op internet voor zijn werk en ik voor mijn thesis.

Hier vinden jullie enkele fotootjes.

Verder is Quito een prachtige stad met oude koloniale gebouwen. De mooiste stad dat we tot nu toe gezien hebben. We gaan nu verder op verkenning en vertellen jullie later meer.

6 Reacties op “Quito”

  1. haha, die opmerkingen over toon zijn baard(je) ;) Ach, als je op reis bent mag dat allemaal, hé! Jullie foto’s zijn mooi, zeg! (en precies van goeie kwaliteit) Ik ben nieuwsgierig naar verdere avonturen! succes!
    en veel groeten uit het toch wat frisser geworden België
    Isabelle

  2. Ziet er een leuke verblijfplaats uit (zeker het terras, fijn: nu het hier winter wordt, wordt het daar waarschijnlijk stilletjes aan zomer).
    En, jawel, na 34 dagen valt voor het eerst het woordje thesis…

  3. Ja hier wordt het idd zomer. Dat wil wel zeggen dat het ook minimum 1 x per dag een stevige regenvlaag doet. Die komt plotseling op en als je nog in uw sandaaltjes en topje op straat loopt kan dat wel eens vervelend zijn… ;)

    Jaja voor het eerst valt het woordje thesis… Het zal nog wat doorzettingsvemogen vergen om die hier te schrijven. Openbare bibliotheken bestaan hier blijkbaar niet. Enkel de bib van de universiteit en daar mag je geen boeken uitlenen. Haha
    Ofwel moet ik dus daar gaan werken ofwel de boeken kopiëren.

    Enfin, het komt wel allemaal in orde… :)

    En wat betreft Toon zijn baardje. Hij krijgt het hard te verduren vrees ik want heb hem er ook al mee zitten plagen… Haha :)

  4. Het blijft fantastische ervaringen regenen hé. Jullie verhalen en de mooie foto’s vinden wij bijzonder leuk, en we konden dan ook niet vlug genoeg gaan kijken toen we terugkwamen van Malmedy. Jullie telefoontje was een bijzondere en door iedereen gewaardeerde verrassing. Véél, véél dank daarvoor.
    Jullie huidige verblijfplaats ziet er echt ook wel heel goed uit. Zal ze ook tot werken aanmoedigen?
    Het allerbeste voor jullie. Wij blijven jullie volgen van ver.

  5. Die baard in ieder geval laten staan, Toon. Ik ben solidair met u.

  6. baard baard… nu niet overdrijven eh…

Reageer!