Avontuur te paard

Hallo daar,

Hier zijn we alweer met meer nieuws vanuit Quito… Er is hier ondertussen heel wat gebeurd. Zo waren het gisteren verkiezingen. De linkse-centrum kandidaat (anti-VS, pro-Chavez en Morales) en de rechtse kandidaat (Een econoom uit Guayacuil en naar ‘t schijnt de rijkste man van heel Ecuador) kwamen uit als overwinnaars en in november zijn het dus nieuwe verkiezingen. Wel spannend hoor. Als de linkse kandidaat - Correa - wint betekent het een hele ommezwaai voor Ecuador… maar het wordt afwachten. Voor diegenen die graag de actualiteit in Latijns-Amerika wat volgen (langs alternatieve weg) : www.noticias.nl is een heel goede website.

Naast de verkiezingen zijn we vandaag gestart met een nieuwe sessie van Spaanse les. Vandaag hebben we vooral de verschillende verleden tijden gezien, ppfff, echt moeilijk.

Dit weekend hebben we een “wandeling” te paard gemaakt in de krater van een vulkaan. Echt prachtig! Ik denk dat het het mooiste stukje natuur was dat ik tot nu toe (in mijn jonge leventje ;)) al gezien heb. Diegenen die het boek van Isabelle Allende gelezen hebben waar de oma met haar kleinzoon het regenwoud intrekt… het deed er mij zó aan denken. Avontuurlijk was deze tocht wel. We volgden een pad groot genoeg voor het paard en onze benen héél steil naar beneden over glibberige stenen en waarbij we ons bijna horizontaal achteruit moesten leggen op het paard om onder de begroeïng te kunnen en om het voor het paard wat gemakkelijker te maken. Ik had het geluk om op een caballo de paso te mogen rijden. Dat is een paardje met een heel speciaal drafje. Ik weet niet hoe het precies in elkaar zat maar wanneer het traag draafde zat je precies in een zetel. Op en neer draven ging dus helemaal niet. We hebben ook een aantal keren serieus hard gegalopeerd wat natuurlijk super was. Ook Toon heeft helemaal de smaak te pakken. Hij reed op een pinto-paard dat heel goed bij hem paste. Na een tijdje lukte zelfs de draf en de galop voortreffelijk (wat niet iedereen kan zeggen na een 2de keer paard rijden). Wat wel een beetje bangelijk was, was dat er hier en daar ‘wilde’ paarden rond lopen en als je dus de ‘malchance’ hebt dat uw paard niet goed overeenkomt met een van hen is het horse-fight.

Enfin genoeg over de paarden, dus dan maar of het weer ;). De seizoenen zijn hier aan het veranderen. We gaan dus van het droge seizoen naar het regenseizoen. Vandaag was het heel mooi weer maar de vorige dagen heeft het veel geregend en was het koud. We hebben hier allebei lopen bibberen en verlangen naar een warm bad (vooral als we doornat terugkwamen van onze paardenrit). Binnen enkele dagen zou de verandering van seizoenen helemaal achter de rug moeten zijn en dan is het dus in de morgen mooi weer en ’s middags regen.

Toon en ik blijven versteld staan van de mooie koloniale gebouwen hier in Quito. Vrijdag zijn we in één van de universiteiten beland in het oude centrum. In zo’n gebouw zou ik ook wel willen studeren… Een fotootje volgt nog wel.

Later meer…

3 Reacties op “Avontuur te paard”

  1. Oh en ik haat paarden zo… maar zo’n horse fight zou ik wel nog willen zien. Trouwens, ik dacht dat de regen daar warm was?

  2. Ik vind jullie reis geweldig en volg dan ook elke week getrouw jullie avonturen. Eigenlijk verwezenlijken jullie een droom van mij die ik helaas niet heb kunnen waarmaken. Dus, geniet zoveel als je kan en steek er zoveel mogelijk van op is mijn boodschap! tot later

Reageer!