Waar zit de boeman?

… in het park!

Jaja, het moest er dus toch eens van komen. Enkele dagen geleden zijn we overvallen in een parkje hier dichtbij. Ne louche kerel kwam op ons afgelopen en nam Toon apart voor zijn geld… “Su plata, su plata, no problema, no problema”. Toen kwamen er nog andere bij… Ze vroegen dus gewoon naar ons geld maar verzekerden ons dat er geen probleem was. Zotte dingen! Achteraf bedenk je natuurlijk wat je allemaal had kunnen doen: weglopen, hulp roepen, enz maar op de moment zelf gaat alles zo snel dat je nauwelijks beseft wat er gebeurt. Al bij al zijn ze maar met 10 dollar aan de haal gegaan maar we houden er wel een slecht gevoel aan over. We houden nu alles nóg beter in de gaten maar op den duur ga je iedereen natuurlijk wantrouwen… Het onderscheid tussen arm en rijk is hier ontzettend groot. We hebben nu een mega-grote supermarkt hier ontdekt genaamd “mega-maxi”. Om jullie een idee te geven: je kan er - per manier van spreken - in verdwalen. Ze hebben een heel uitgebreide keuze en ook veel geïmporteerde producten. In deze supermarkt vind je dus enkel de rijke mensen. Die zijn over het algemeen veel blanker, hier een schoonheidsideaal.
Gisteren zijn we naar Otavalo geweest, waar de grootste markt van Zuid-Amerika plaatsvindt. En… groot was ze! We hebben er heel wat prachtige souvenirs gekocht voor heel weinig geld. Toon heeft hem een ‘charango’ gekocht. Dat is zo een klein gitaartje, typisch van hier. Hij moet wel nog veel oefenen hoor, vooral het stemmen is een difficile affaire (zo zegt het boekje: de beste manier om te stemmen is op het gehoor) ;)

Verder gaat het leven hier zo wat zijn gangetje. ;) Het is weer al een hele tijd mooi weer geweest… zonder regen.

Volgende maand gaan we hoogstwaarschijnlijk vrijwilligerswerk doen in de jungle via de organisatie ecotrackers (www.ecotrackers.com). We moet er heen vliegen met een vliegtuigje omdat de gemeenschap (de Kapawi) anders niet bereikbaar is. Het is een uurtje vliegen en we kunnen mee in het vliegtuigje waarmee ze de gemeenschappen in de jungle bevoorraden. Wat ook zeer fijn is, is dat de vlucht (heen en terug) maar 40 dollar kost, wat wel goed te doen is. Het is dus de bedoeling dat ik over dat project mijn thesis schrijf, als praktijkvoorbeeld. Diegenen die geïnteresseerd zijn en het project hebben proberen opzoeken via de website… het staat er niet bij want er is nog maar een recente samenwerking tussen ecotrackers en de Kapawi-gemeenschap. Maar het is vgl met het vrijwilligerswerk in het Cuyabena Reserve.
Voila dat was het alweer!

Doeii xxx

5 Reacties op “Waar zit de boeman?”

  1. Wel, ineens kwam die gast dus en nam Toon apart omdat hij de rugzak aanhad enzo… en ik had een rokje aan zonder zakken dus wisten ze dat er bij mij niet veel te rapen viel. Die gast bedreigde Toon met een mes of scheermesje, dat heeft hij niet zo goed kunnen zien. En voor we beseften wat er gebeurde zaten er al anderen in Toon zijn zakken om alles eruit te nemen. Mij vroegen ze wel naar mijn ring maar die heb ik toch mooi niet gegeven! ;) We hebben hier gewoon al een aantal straffe verhalen gehoord van reizigers en Ecuadorianen ivm overvallen, dus het beste wat je kan doen is gewoon uw geld afgeven. Ze zijn ook heel erg uit op schoenen, vooral van NIKE ofzo… Sommigen zouden u vermoorden voor u schoenen, zei de lerares Spaans. Gelukkig hebben wij maar sjoffele sportsloefkes! :)

    Wat betreft die Kapawi, die hebben idd een website en een prachtige lodge. Maar, het is spijtiggenoeg niet daar waar we gaan terecht komen… dat is een beetje te duur voor onze portemonee. Er bestaat ook wel een website over het project van ecotrackers dat ze daar aan het opstarten zijn maar die weet ik niet uit mijn hoofd. Ik zal die er later zeker nog eens opzetten.

    Gisteren hebben we voor het eerst een rasechte Belg ontmoet, wonende in Gent. Leuk is dat. Wat nog leuker is, is dat hij ook hier is voor zijn thesis. Hij heeft een project gedaan in samenwerking met Broederlijk Delen, rond een radio-zender in de jungle. Interessant hoor. Tof om wat ideeën te kunnen uitwisselen.

    Straks gaan we naar ecotrackers om ons project definitief vast te leggen… als we zelf wat meer info hebben laten we het zeker weten.

    Btw Karl, hebben jullie geen zin om ons eens een bezoekje te brengen? Je reageert altijd zo enthousiast op de blog dat ik de indruk heb dat ge dat wel zou zien zitten… :)

    Een 2de btw, mijn papa, zusie, Harold en Gracienne komen ons bezoeken in maart, in Argentina. Dus wie Argentinië wilt zien, begin maart organiseren we een groepsreis! :)

    ¡Hasta luego!

  2. Karl, nog een extra smaakmakertje: je (jullie) zou(den) bvb ook naar Chili kunnen komen en dan doen we een wijntour… :-) (Gaat ook in Mendoza, Argentinie)

  3. Als ik die gast tegenkome die Toon bedreigde dan ga ik toch eerst ff checken of die een langere baard heeft dan Toon zelf. Battle of the beards : Toon lost. Oh :’(

    Maar goed, posten jullie dan ook op jullie blog wanneer jullie niet meer “beschikbaar” zijn om dingen te posten? (bereikbaar dus) Kwestie dat we ons hier niet onnodig zorgen maken en massaal postpakketten versturen met Tondeuzes in.

  4. Al bij al nog goed vanaf gekomen. Hopelijk gebeurt het geen tweede keer! Laat de pret toch maar niet bederven, want het ziet er toch allemaaal zo fantastisch en zo groots uit. Gaan jullie zich aan het “kleine België” nog wel kunnen aanpassen?
    De info omtrent het vrijwillegerswerk zoeken we zeker op zodra we een gaatje zien in de momenteel drukke bezigheden.
    Stel het verder goed.

  5. Zin om af te komen wel, maar ik vrees dat de combinatie tijdverschil - reisduur - de 3 à 4 dagen die ik er maximum kan blijven - budget het bijzonder onverantwoord maken om ‘eventjes’ af te komen. Chili of Argentinië en wijn zijn natuurlijk zeer verleidelijk. Ik zal het nog even laten sudderen… Wie weet…
    En tot dan zal ik me bezig houden met hier - waar het regenseizoen inmiddels ook begonnen is - af en toe een wijnbeursje te bezoeken. Boehoe :-(

Reageer!