Ouder worden…

… is niet erg!, want meestal wordt er eens goed gefeest, en deze keer was het niet anders. Geen berg te hoog, geen land te ver: een goede Belgische barbeqeue is altijd op zijn plaats! Rond de tafel een internationaal gezelschap: twee Amerikanen, een Duitse, een Nederlandse, een Britse, een Ecuadoriaan en natuurlijk…. twee vrolijke Belgen!

De avond werd muzikaal ingezet door een van de Amerikanen, die echt prachtig gitaar kon spelen. Wat volgde was werkelijk genieten: (zelfgemaakte) sangria, sigaren, wijn, bier en vooral : veel en lekker eten. Als afsluiter een overheerlijke (al heb ik er zelf niet van gegeten) chocoladetaart, geprepareerd door Astrid en Linda (de Britse). Enkele sfeerbeeldjes (onderaan verderlezen, er is meer :-)):

Sangria!

Barbeque

Sfeer...

Lekkere taart...

Lekkere taart...

Sfeer...

Lekkere taart...

Maar, … dit was nog niet alles. Astrid had, zonder dat ik er iets van wist, een tripje gepland naar een nabijgelegen eco-lodge, hosteria San Jorge. Super super. De lodge zelf was supermooi, een oude Spaanse boerderij waarvan het domein grenst aan een natuurreservaat. De accomodatie was echt super.

Nadat we intrek genomen hadden in onze kamer hebben we een stevige wandeling gemaakt. Heel leuk, heel vermoeiend. ;-) Maar het beste moest nog komen…

De avond zetten we in met een saunaatje. Heel leuk, alleen hadden de bouwmeesters blijkbaar niet echt goed opgelet tijdens de les sauna-bouwen. Het hout was een soort laminaat (het soort waar je bij ons soms plafonds van ziet) en het was, ter bescherming uiteraard, eens goed vernist! Resultaat: aan de zijkant overal verfsporen, gelukkig uit lang vervlogen tijden zodat we wel degelijk konden genieten van een goede sauna!

Na de sauna gingen we in het, ahum, hydromassage-bad. Wow. :-) Dit was een cirkelvormig bad met twee verdiepjes (zodat je kon zitten) en aan de zijkanten waren er waterstralen (zoals in een bubbelbad). Alweer heel leuk dus, van het bad terug even in de saune en daarna, je raadt het nooit, weer in het bad… kortom.. genieten… nadien lekker gegeten en nadien .. .. gaan slapen. ;-)

Vandaag hebben we de dag ingezet met een lekker ontbijtje en nadien een Turks stoombad. Dit was mijn favoriet. Niet té warm, zoals een sauna, maar toch warm genoeg om lekker te genieten. Bovendien was het stoombad met echte eucalyptustakken, 10 meter verder van de bomen getrokken. De geuren, de stoom….

Er was ook nog een zwembad, maar daar zijn we niet ingeweest. Het bad wordt gevuld met ijskoud bergwater en dat was me toch net iets te fris.

Naast al deze luxe konden we natuurlijk ook genieten van de natuur, en in het bijzonder van de vele soorten colibries die er waren. Wij hebben er 6 verschillende soorten kunnen zien, van superdichtbij!. Kleintjes, dikies, dunies, alle kleuren van de regenboog,… heel mooi, en heel speciaal om een vogel ’stil’ te zien hangen in de lucht!

Ziezo, nog enkele fotootjes om jullie een idee te geven hoe de lodge is:

Binnenkoertje aan onze kamer

...

Bloem

Rare gele bolletjes :-)

Colibrie, héél vlakbij..

Het zwembad

5 Reacties op “Ouder worden…”

  1. Wauw. Meer valt daar niet over te zeggen.
    Behalve dan dat met het ouder worden ook plots het baardje is verdwenen. Zeer goed nieuws dus…

  2. toontje,met dat jaartje erbij ,zie je er nog altijd goed uit!
    met of zonder baardje! Ben zeer blij dat het goed met jullie gaat! dat zie ik en lees ik………..vele groetjes en dikke kussen

  3. Het ziet er daar steeds aantrekkelijker uit :) Please God send me to there !

  4. Telkens ik hier in regenachtig, koud, grijs België jullie prachtige verhalen lees en fotootjes bekijk, word ik elke keer meer en meer jaloers. Geniet van het avontuur daar!
    P.S. Astrid, ik heb mijn boeken Spaans terug, geen zorg dus

  5. soy Alexandra, ecuatoriana, vivo en Limburgo, Eksel, al norte de Bélgica. Mis amigos belgas van para Ecuador en Marzo, quiero saber porfavor, donde es esta hostería colonial, está en Mindo?
    bueno, gracias por la información y les felicito, muy lindas fotos

Reageer!