Tambo Colorado & Huacachina

Tambo Colorado, Pisco

Tipische Inca doorgang, Tambo Colorado, Pisco

Het gelukkige paar, Tambo Colorado, Pisco

Tambo Colorado, Pisco

Na bijna 4 maanden Ecuador zijn we terug in Peru. Onze eerste missie hier was het afgeven van een deel van onze spullen in het South American Explorers (website) clubhuis in Lima. Toen we de bus van Piura naar Lima namen bleef de wijzer van de weegschaal namelijk op 69 kilogram staan (= 39 kilo overgewicht). Gelukkig konden we dus snel van ons overgewicht afraken, en reizen we nu, slank als we zijn, terug verder!

Eerste halte: Pisco, een zanderig dorpje ongeveer 250 kilometer ten zuiden van Lima. Van hieruit bezochten we onze eerste Inca ruines: Tambo Colorado. Dit was een administratief centrum van de Inca’s van waaruit ze de goederentraffiek van bergen naar kust en omgekeerd controleerden. “Colorado” verwijst naar het feit dat deze gebouwen vroeger volledig bedekt waren met rode en gele verf. Iets waar, spijtig genoeg, niet veel meer van te zien was.

’s Namiddags reden we door naar Ica, slechts een uur op de bus. Ica is bekend omwille van de productie van wijn en Pisco, hoewel het te midden van de woestijn ligt. We verbleven echter in een oase, enkele kilometers buiten de stad: Huacachina. Dit is een vrij toeristisch plaatsje waar je zandbuggies en sandboards kan huren. Sandboards spraken mij (Toon) wel aan, dus klom ik een grote duin op en probeerde al ’sandboardend’ naar beneden te gaan. Een dikke flop! :-) Het gaat eigenlijk vrij traag en bovendien waren de “bindingen” veeeeel te groot. Resultaat: ik had geen enkele controle over het bord… dan maar rechtdoor naar beneden!

Oase, Huacachina

Toon, op weg naar de top...

Toon, nog steeds op weg naar de top..

De afdaling!

Eens (bijna) beneden moesten we nog even te voet verder. Ongelooflijk hoe heet dat zand was!! We hebben onze voeten echt pijn gedaan daar. Echter, niet getreurd: een half uurtje later lagen we heerlijk te zonnen aan de rand van het zwembad!! ;-)

In de namiddag bezochten we twee bodegas: een traditionele en een industriële. In beiden mochten we wat wijnen degusteren, alsook Pisco, het nationale drankje van Peru. In de industriële hebben we een ‘Bourgoña’ gekocht. Daarvan vind je één van de komende dagen een proefnotitietje op De Wijnspecialist… :-)

Oude kruiken (voor de gisting), Ica

Vat, Ica

Druiven, Ica

Wijngaard aan de rand van de woestijn, Ica

Distillatieketels voor Pisco, Ica

Normaal gingen we morgen van hier rechtstreeks naar Nazca, een kleine 2 uurtjes op de bus. In plaats daarvan moeten we eerst helemaal terug naar Lima, naar het SAE clubhuis om aldaar onze twee digipassen en Astrid’s post op te halen (die we dus vergeten zijn….). Dan een lange busrit van 7 uur naar Nazca.. tof tof tof!

6 Reacties op “Tambo Colorado & Huacachina”

  1. Zalig Sandboarden!! best wel grappig zicht de traditionele wijnranken naast zo’n gigantische palmboom! BTW toon nice hat ;)

  2. Hoe kan je zo op je moeder trekken, die zou dat ook voorhebben.

  3. Februari en maart zijn de oogstmaanden. We gaan net in die periode in Mendoza zijn, één van de grootste wijnproducerende regio’s in Argentinië. Het zou zo leuk zijn, moesten we kunnen meedoen met het persen van de druiven. Wij hebben gehoord dat je in Mendoza echte lekkere wijnen kan kopen voor heel weinig geld, als dat niet prachtig is! ;)
    Als jullie graag wat mee willen genieten van een lekker wijntje, biefstuk a volonté en mooi weer… Argentinië is the place to be!

    PS: De fles ‘Bourgoña’ drinken we wellicht vanavond. De proefnoitie volgt!

  4. Gezondheid!

  5. Ik kijk uit naar de reportage van Nazca.
    Als je er von Däniken tegenkomt, doe hem de groetjes.
    Overigens nog steeds prachtige foto’s van een magnifiek continent.
    Rob

Reageer!