Antofagasta, Valparaíso en Santiago de Chile

Chili: zijn we in Zuid-Amerika of Europa?? Rustig verkeer: auto’s die voor de voetgangers stoppen… dat waren we al lang niet meer gewoon! De taxi’s gaan hier ook niet zo luidruchtig met de claxon tekeer! Grote en chique winkels, winkel-wandelstraten, terrasjes, gezellige en duurdere restaurants, maar ook veel fast-food!

Maar goed, Antofagasta dus! Hier bezochten we “Monumento Natural La Portada”. Dit is een grote rots voor de kust die door de krachten van de oceaan geërodeerd is in de vorm van een natuurlijke boog.

La Portada, Antofagasta

La Portada, Antofagasta

Vandaar reisden we verder naar Santiago de Chile, een lange busrit van ongeveer 20 uur. Uitgebreid metro-netwerk, bussen, troley’s, glazen wolkenkrabbers, … echt een metropool dus! Santiago is een bruisende grootstad met vele museums en grote parken om even uit de stad en haar vervuiling te zijn. We bezochten er een onlangs geopend museum van Moderne Kunst en twee grote parken. Het grootste van de twee toornt boven de stad uit en is zo groot dat je met een lift, gevolgd door een kabelbaan naar de top kan. Wij gingen echter te voet naar boven… foute keuze! Verder vind je er een zoo, zwembaden, cafetaria’s enz. Spijtig genoeg was het wel vrij slecht weer, dus niet echt denderende foto’s… :-)

Museum, Santiago

Glazen wolkenkrabbers, Santiago

Oud postkantoor, Santiago

Metro, Santiago

Vanuit Santiago deden we een daguitstap naar Valparaíso, aan de kust. Valparaíso staat bekend voor de mooie felgekleurde huisjes en oude liften. Pablo Neruda, een bekende Chileense dichter, had hier één van zijn eerder exentrieke huizen, met prachtig zicht op zee.

Valparaiso

La Sebastiana, Valparaiso

Valparaiso

Valparaiso

Valparaiso

Liften, Valparaiso

Haven, Valparaiso

Een reactie op “Antofagasta, Valparaíso en Santiago de Chile”

  1. Prachtig. Alweer…
    Geniet nog van de laatste maanden daar!

Reageer!