Ushuaia, het einde van de wereld…

Na het bezoek van de familie, weer op tocht. Vanaf nu (indien mogelijk) al kamperend!

De eerste stop was Bahía Blanca, maar aangezien er echt niets interessants te zien was bleven we niet overnachten en namen we meteen de nachtbus naar Puerto Madryn. Deze kuststad heeft als ultieme attractie een vlakbij gelegen schiereiland: Península Valdés. Rond deze tijd van het jaar kan je er orca’s zien die jagen op nietsvermoedende zonnende zeeleeuwen. Dit spectakel konden we uiteraard niet voorbij laten gaan! Na een lange rit van 3 uur stonden we dan ook vol spanning te wachten .. .. .. .. .. . maar, Willy 1, 2 en 3 hadden waarschijnlijk ergens anders een lekker stukje gegeten, en dus bleven wij op onze honger zitten. ;-) Jammer, jammer, jammer! Echter, de pinguïns en zeeleeuwen stelden ons niet teleur en waren zoals steeds op post.

Pinguin, Peninsula Valdes

Peninsula Valdes

Peninsula Valdes

Na een uurtje bussen kwamen we aan in Trelew. Trelew is samen met enkele andere nabijgelegen dorpen (die we natuurlijk állemaal een bezoekje brachten) gesticht door de Welsh die op zoek waren naar een nieuwe thuis (1886). Hier vind je dus, in tegenstelling tot andere dorpen, veel bakstenen gebouwen. Een van de Welsh-tradities die tot vandaag stand houden, is het drinken van een ‘afternoon tea’. Dit dan wel vergezeld van een stuk taart of 10, boterhammetjes en scones. Heel lekker maar véél te veel aangezien ik (Astrid) 2 porties besteld had omdat (jullie zullen het misschien niet geloven) Toon vanaf nu thee drinkt! Geweldig he! Ook kaas begint hij wel te smaken. Dus jongens, we zijn op de goeie weg! Bestel maar eeen goeie portie kaas dit jaar in Malmedy! ;-) Nu alleen nog koffie en een taartje en het is helemaal in de sjakosh! ;)

Oud theehuis, Gaiman

Afternoon tea, Gaiman

Romantiek in Dolavon

Na het theetje bezochten we een park gemaakt uit gerecycleerd materiaal. Knap werk van een lichtjes exentrieke kunstenaar. Doorheen het park waren plakaatjes aangebracht met levenswijsheden. Daarvan krijgen jullie er hier eentje gepresenteerd.

Gerecycleerd park, Gaiman

Gerecycleerd park, Gaiman

Gerecycleerd park, Gaiman

Aangezien we de orca’s niet te zien kregen, probeerden we nogmaals met de dolfijnen. En, ja hoor we kregen ze uitbundig te zien. Zo uitbundig zelfs dat foto’s nemen een moeilijke opdracht was.

Visserboot, Puerto Rawson

Dolfijn, Puerto Rawson

Patagonië was eveneens een groot speelplein voor dinosaurussen. Er worden hier dus regelmatig volledige skeletten opgegraven. Reden genoeg om het prachtige paleontologisch museom een bezoekje te brengen…

Dino, Trelew

Dino, Trelew

Via een tussenstopje in Rio Gallegos rezen we naar de Zuidelijkste stad ter wereld: Ushuaia. Daarvoor moesten we enkele keren de grens oversteken en ook een ferry-boot nemen.

Op de ferry..

Ushuaia: een levendige, iets of wat toeristische, stad omringd door bergen, kleurrijke bossen en het Beagle-kanaal. Om al deze wonderlijke natuur nog beter te bewonderen deden we een boottocht op het Beagle-kanaal, prachtig!

Ushuaia, ver weg van Buenos Aires!

Ushuaia

Herfst in Ushuaia

Ushuaia

Onze tent, Ushuaia

Toon

Zeil je voor het eerst, .. !

Zeeleeuwen, Isla de los Lobos, Ushuaia

Prachtig gewoon!

Zeeleeuwen, Isla de los Lobos, Ushuaia

Faro Les Eclaireus, Ushuaia

Faro Les Eclaireus, Ushuaia

Het gelukkige paar, Faro Les Eclaireus, Ushuaia

Normaal gezien gingen we vandaag naar het nationale park “Tierra Del fuego” om een trektocht van 2 dagen te maken. Het weer liet het ons spijtig genoeg niet toe. Deze nacht regende het pijpenstelen en ook deze ochtend werd onze tent doorweekt… Met andere woorden, de plannen worden veranderd in een daguitstapje. :-) Aan alles een positieve kant: de omliggende bergen zijn nu prachtig wit!

Verse sneeuw!, Ushuaia

7 Reacties op “Ushuaia, het einde van de wereld…”

  1. Het blijft maar verrassen. Hiervoor kan je alleen maar superlatieven gebruiken, prachtige beelden, prachtige foto’s.
    Duidelijk behoren jullie niet tot de categorie van armen die geen ideeën hebben! De culinaire vorderingen van Toon worden nauwkeurig genoteerd en voor Malmedy wordt de portie kaas aangepast.
    Verder nog vele fantastische ervaringen want de klok tikt.

  2. Eindelijk nog eens modieuze hoofddeksels…
    Goed bezig, Astrid! Ik zal nu al paar lekkere schimmelkazen reserveren voor onze held…

  3. Gewoon wauw…

  4. Op dit moment hebben wij hier geen hoofddeksels, warme jassen of sjaals nodig… Hier is het immers prachtig lenteweer ! Jullie foto’s blijven prachtig, en ik vermoed dat de werkelijkheid nog indrukwekkender is dan de foto’s …

  5. We wensen jullie nog ontzettend veel plezier!
    Vol ongeduld wachten we steeds op een nieuw verslag, prachtig gewoonweg!
    Vele groetjes.

  6. Jullie zijn toch niet van dat einde van de wereld afgevallen hé?

  7. ‘t schijnt da pingiün echt lekker is, in eigen nat of geroosterd. Ge moet natuurlijk wel flink kruiden… Toevallig geen naar binnengespeeld? hihi

    prachtig prachtig onvoorstelbaar schoon

    Dieter

Reageer!